Er zitten maar 24uur in één dag - Stralende Start Online

Er zitten maar 24uur in één dag

virtual assistent

Meer omzet met minder inspanning - bied je dienst online aan!

Er zitten maar 24 uur in 1 dag!!! Ja echt! Ik maak geen geintje

Herken jij dat ook? Je had nog zoveel meer willen doen, zoveel meer mensen willen helpen…. Maar op een gegeven moment is je tijd echt op. Of je neemt veel te veel hooi op je vork (jaja, ik spreek uit eigen ervaring) Nee zeggen, past gewoon niet bij mij. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen…. Maar ook voor mij geldt die 24uurs ‘regel’…

Toch kun jij ook meer mensen helpen zonder meer tijd nodig te hebben… Ik geloofde het ook niet, maar het is echt waar!


Hoe vaak vertel jij hetzelfde?

Ga maar eens bij jezelf na… hoe vaak vertel jij hetzelfde ‘verhaal’ bij verschillende klanten? Kan je die standaard informatie ook digitaliseren? Dus in een programma aanbieden waarin jij de uitleg geeft en de deelnemer zelfstandig mee aan de slag kan aan de hand van de lesmaterialen die jij toevoegt.

Je kunt dit op verschillende manieren inzetten:

  • Complete digitale – online sessies/ programma’s
  • Gedeeltelijke digitale voorbereiding of opvolging naast een live-sessie
  • Online naslagwerk n.a.v. een live programma
  • Korte instructies/ workshops waarna een live-coaching kan volgen
  • Bepalen of jouw aanbod geschikt is voor de hulpvraag (denk aan een introductievideo/ een weggever (bijv. e-book) waarin je jouw aanbod duidelijker maakt/ een digitale vragenlijst waaruit blijkt of jij kan helpen of doorverwijst naar een andere specialist
  • Etc...

Meer mensen helpen in minder tijd

Dit zijn enkele voorbeelden waarmee jij jouw tijd kan verdelen over véél meer mensen dan wanneer je dit voor ieder persoonlijk vrij zou moeten maken. Je besteed er één keer goed werk en tijd aan en kunt er een onbeperkt aantal mensen mee voort helpen. Je kunt jouw kostbare tijd dan gebruiken voor de persoonlijke sessies waar je ook echt jouw persoonlijke tijd in wilt stoppen, zonder nee te hoeven zeggen.

Natuurlijk is het niet voor ieder aanbod aan te bevelen, maar iedere dienst heeft wel onderdelen die heel goed zelfstandig uit te voeren zijn door jouw deelnemer. Hiermee kun je de fysieke tijd die je met jouw klanten doorbrengt ook inkorten.

Verder is het natuurlijk ook handig om vragen die je naderhand vaak krijgt in een soort van online-naslagwerk te gieten. Zo kunnen je deelnemers daar eerst naar verwijzen om informatie te updaten voor hunzelf. Hebben ze daarna nog persoonlijke vragen, dan kun je ze alsnog opvolgen, maar hiermee filter je de veelvoorkomende vragen er al uit en ook al die kleine beetjes helpen weer om jouw tijd te besparen.

Ik ben me er terdege van bewust dat dit niet voor alles zo in te zetten is. Moeilijke, persoonlijke kwesties zul je toch het liefst ook persoonlijk behandelen met je cliënt. Maar besef ook dat er mensen zijn die liever anoniemer blijven en een online programma juist prettiger vinden om aan hun ‘hulpvraag’ te werken. Daarnaast zou je ook een stukje ‘online’ voorbereiding kunnen laten doen, voordat ze naar een live-sessie met jou komen.

Krijg je vaak dezelfde vraag over jouw aanbod, en of jouw dienst wel geschikt is voor hun hulpvraag? Denk dan eens aan een ‘standaard’ intro video/ pagina/ vragenlijst die je die mensen stuurt of naar verwijst.


Inventariseer jouw mogelijkheden

Dusss…. Inventariseer maar eens welke onderdelen uit jouw live-dienst om te zetten zijn als digitaal aanbod? Droom groot…. Maar begin klein…

Bedenk eens goed voor jezelf waar jij de meeste tijd aan zou willen besteden in jouw bedrijf/ praktijk? Welke activiteiten zou je kunnen aanbieden om de minder leuke dingen eruit te filteren en op een andere manier (online/ digitaal) aan te bieden?

Zo kan je het jezelf makkelijker maken én leuker!! 

en haal je ook nog eens meer omzet binnen, omdat je simpelweg veel meer mensen tegelijkertijd kunt helpen.

Download het gratis ideeën brainstorm-blad om direct jouw ideeën vast te leggen


Meer lezen hierover?

januari 23, 2021

januari 23, 2021

november 9, 2020