Juf Marije is terug van (nooit) weg geweest?! ;-) - Stralende Start Online

Juf Marije is terug van (nooit) weg geweest?! ;-)

Marije Hondeveld

Hoe raar kan het lopen...


In 2000 stond ik dan 'ineens' mijn meisjesdroom waar te maken... Ik was eindelijk echt de juf waar ik mijn hele leven al van gedroomd had. En ook nog eens op een fantastische basisschool, met een supergezellig team, heerlijke kinderen en betrokken ouders... Het kon niet meer stuk voor mij... dit wilde ik altijd.

Mensen die mij kennen hebben dit verhaal al vaak voorbij zien of horen komen...

Ik zal het niet nog eens helemaal gaan vertellen, maar steeds leer ik mezelf een beetje beter begrijpen... en in juist dat proces wil ik je graag meenemen, omdat ik weet dat er velen met mij, op die manier 'worstelen' met zichzelf.


Daarnaast geeft het ook meer inzicht in hoe ik in vredesnaam vanuit het onderwijs in de grafische vormgeving terecht ben gekomen...


Volg je hart, want dat klopt...

Na een lange struggeling met mijzelf; "wat wil ik nou eigenlijk?" heb ik in 2012 een cursus grafische vormgeving gedaan. Gewoon omdat ik dacht dat een leuke hobby ernaast mijn plezier in het onderwijs wel terug zou brengen... het tegengestelde was waar!


Ik merkte juist waarom ik het onderwijs zo leuk had gevonden en waarom ik mijn draai hierin nu niet meer kon vinden.

Doordat ik parttime was gaan werken vanaf 2008 door de komst van onze oudste zoon, kon ik mijn creativiteit veel minder kwijt. Ik moest immers alles samen doen met mijn duo partner voor de klas. De manier van lesgeven en verdelen van de vakken zorgde ervoor dat er veel minder flexibiliteit mogelijk was, door de taakverdeling en afspraken die je hierover hebt.

volg je hart

Mijn kracht en passie die ik had voor de klas, was het meer laten beleven van de lessen, door wandplaten te maken, thema's op te zetten waar de inhoud van de vakken in verwerkt werd, werkboeken maken, interactieve powerpoints waar de leerlingen ook zelfstandig mee aan het werk konden etc. Kort samengevat; het meer visueel maken van de inhoud.

De start van Marijes Creaties

In 2015 besloot ik, na veel aandringen van mijn naasten, om mij in te laten schrijven bij de KvK om meer te kunnen gaan doen met mijn ontwerptalent, dat naar boven was gekomen tijdens de cursus grafische vormgeving. Ik besloot dat het een mooie aanvulling was voor mij naast mijn baan als lerares. De aanvragen die ik kreeg waren eerst voornamelijk in de particuliere sector; (geboorte)kaartjes, wanddecoraties, etc. Maar al gauw volgden de bedrijven, met logo's en huisstijlen.


Ik voelde mij groeien en besloot me meer te professionaliseren met cursussen in de officiële ontwerp programma's en ook om een website te kunnen bouwen... in de eerste instantie voor mijzelf. Ook dit werd al snel veel groter, doordat voor mij bekende ondernemers, ook graag een website wilden laten bouwen door mij. En zo groeide ik uit van een hobbymatige onderneemster tot een volwaardige onderneemster.
In 2018 liep het de spuitgaten uit en moest ik een keuze maken...

Marije Hondeveld

Sprong in het diepe...

Het was een lastige, want wat had ik nog steeds een fijn team op de school, en wat vond ik het nog fijn om mijn leerlingen te helpen groeien. Het kon alleen niet meer op de manier die ik zo ontzettend fijn en waardevol vond. Ik keek elke dag uit naar het moment dat ik weer thuis achter mijn laptop aan de keukentafel zat om ondernemers te helpen met hun 'personal branding'

Dat laatste heeft mij doen besluiten, om toch te stoppen in het onderwijs... als ik iets doe wil ik het ook goed doen en er voor de volle 100% voor gaan. En zo trok ik in juli 2018 de deur van mijn, nog steeds dierbare, school achter mij dicht!

Volg je hart, want dat klopt!!


Mijn eigen tuinkantoor

eigen tuinkantoor

Dol-enthousiast was ik, dat ik eindelijk mijn keuze had gemaakt en mij helemaal kon focussen op mijn eigen onderneming! Hoewel ik vaak bij klanten op bezoek ging of telefonisch of via zoom met ze sprak, kwam het wel eens voor dat mensen liever bij mij afspraken.

Thuis aan de keukentafel voelt dan minder prettig kan ik je vertellen 😉 Het komt ook niet zo professioneel over en het werd ook steeds meer chaos, doordat werk en privé letterlijk en figuurlijk wel heel dicht bij elkaar lagen.


Eind 2018 was dan mijn allerprachtigste tuinkantoor klaar. Mijn eigen werkplek in onze eigen tuin. Ik voel me echt gezegend met deze prachtige, inspirerende plek.


Een leeromgeving...

Ik werd drukker en drukker, maar helaas zitten er maar 24 uur in mijn dag, ik weet niet hoe dat bij jou zit?! 😉 En zo kwam ik (begin 2018) op het idee om een eigen leeromgeving op te zetten om mijn diensten ook meer 'passief' te kunnen verkopen. Ik volgde een cursus bij 'de Webacademie' met een heleboel andere ondernemers. Websites bouwen deed ik al een poosje, dus het technische gebeuren van die opzet ging mij erg gemakkelijk af. Tijdens die cursus konden we onze lessen en salespage, voor het programma dat we aan het opzetten waren, delen om feedback op elkaar te geven. En wat toen gebeurde.... had ik niet voorzien....


Ik kreeg van alle kanten de vraag hoe ik toch zo'n mooie opzet en vormgeving voor elkaar kreeg. Ook Irene, de 'juf' van de cursus, gaf aan dat ik mijn talent echt in moest gaan zetten om andere ondernemers voort te helpen om een online training vorm te geven. En zo was ik tijdens mijn cursus drukker met het voorthelpen van andere online ondernemers, dan met mijn eigen online programma. Tussendoor werkte ik er wel aan, maar het schoot natuurlijk niet op. 😉

Begin 2019 heb ik dan eindelijk mijn eigen eerste online programma gelanceerd "Sterk met jouw Merk"

Hoe gek ook... het liep voor geen meter...

Ik gebruik mijn programma erg veel voor ondernemers die ik live help met hun personal branding, in de vorm van een logo en huisstijl, maar mensen willen hier schijnbaar veel liever hulp bij dan dat ze het helemaal zelf gaan doen.


Ondertussen help ik vrijwel alleen nog maar online ondernemers met hun leeromgeving opzetten. Ik merkte dat veel van mijn klanten allemaal tegen hetzelfde probleem stuiten, de opbouw van de inhoud van het programma.

Hoe de Corona-crisis mij toch ook geholpen heeft...

En toen kwam ik tijdens de Corona-crisis tot een heel ludieke ontdekking, al zeg ik het zelf 😉 Ik was natuurlijk weer gebombadeerd als thuis-juf voor onze kinderen die niet naar school konden tijdens de eerste lockdown. En mijn juf-talenten kwamen weer boven.... ik probeerde de boel weer meer te laten 'leven' voor onze jongens en 's middags was ik weer druk met mijn klanten... Het kwartje begon heel zachtjes aan te vallen.... Juf Marije is back!!! 

Ik ga mijn online leeromgeving gebruiken om online ondernemers te helpen om hun programma in een betere structuur te zetten, alvorens zij beginnen met de uitwerking ervan!! Dat gaat zoveel tijd en frustratie besparen bij die coaches en therapeuten. Ik ga mijn onderwijservaring samensmelten met mijn passie voor vormgeving en ontwerp!!


En zo klapperde ik in 3 dagen tijd mijn tweede online programma in elkaar!! "Maak een succes van jouw les" Hoe kon dit nu zo snel???
Als het klopt, dan komt het binnen!! Dat is mijn motto!! Ik heb mijn roeping helemaal gevonden, ik ben nog enthousiaster dan ik 2 jaar geleden was toen ik de knoop had doorgehakt om te stoppen in het onderwijs. Nu gebruik ik beide passies om mijn dagen mee te mogen vullen. Ik ben helemaal in 'the mood' en heb nog vele vervolg programma's op mijn stapel liggen om uit te werken, om uiteindelijk een heel mooi compleet pakket aan te kunnen bieden.... Keep in touch!!


Online programma

Benieuwd naar wat mijn online workshop
voor jou kan betekenen?

Vraag dan mijn GRATIS gids aan en doe alvast nieuwe inzichten op die je absoluut niet over het hoofd mag zien bij het uitwerken van jouw programma


En weet je wat zo grappig is...

In 2018 moest ik een keuze maken voor een naam van mijn online leeromgeving. Deze zou naast mijn website van Marijes Creaties komen te staan. Na veel wikken en wegen voelde de naam "Stralende Start Online" voor mij het beste. Hiermee focuste ik niet teveel op alleen de personal branding van bedrijven. Ik had toen natuurlijk nog geen idee hoe ik er over 2 jaar voor zou staan, en al helemaal niet dat mijn werkzaamheden zo een specifieke andere kant op zouden gaan. Maar Stralende Start Online past eigenlijk nog beter als naam voor mijn nieuwe weg, dan bij de personal branding.... vind je niet? Het heeft gewoon zo moeten zijn!!


Ik ben een blij mens en ik hoop dat ik jou ook mag inspireren en misschien wel mag helpen om net zo'n blij mens te worden!!

groet marije

Meer lezen?

januari 23, 2021

januari 23, 2021

januari 20, 2021