Jouw diensten online aanbieden - Stralende Start Online

Jouw diensten online aanbieden

tijd besparen

Tijd besparen - maak het jezelf gemakkelijk

Aha... ik heb je aandacht he?!! 😉

Op welke manieren kun je je dienst online aanbieden?
Poeh he, nou het is eigenlijk niet eens mogelijk om alle mogelijkheden in één artikel met je te delen….

Met kleine aanpassingen kun je bepaalde handelingen die je doet al automatiseren en daarmee dus heel veel tijd besparen. Laat ik eens beginnen met een handeling die iedere ondernemer sowieso uitvoert….


Calendly

Een afspraak plannen met een klant (ik noem het zelf maar even klant, voor jou is het misschien een deelnemer/ cliënt/ vul maar in…) Als je dit nog niet geautomatiseerd hebt kunnen hier heel wat handelingen aan vooraf gaan. Denk aan telefonisch contact, mailtjes heen en weer etc…

Sinds kort werk ik zelf ook met Calendly. Ik snap al die technische hobbels waar jij nog tegenaan loopt…. Het onbekende houdt je tegen, want “kan of snap ik dat allemaal wel?” Maar probeer het gewoon…. Je zit er niet aan vast als het je niet bevalt!!

Vraag een gratis account aan (je krijgt eerst een proefabonnement van een betaalde versie, die automatisch overgaat in de gratis variant als je niet gaat betalen). Houd er wel rekening mee dat je met een gratis account maar 1 soort afspraak aan kan bieden om te boeken. Ik was heel enthousiast aan de slag gegaan met meerdere soorten afspraken, maar die waren dus verdwenen toen mijn proeftijd afgelopen was. Alleen de eerste blijft dus gewoon bruikbaar. Dit even als extra tip 😉
De boekingsfunctie kun je op je website plaatsen of als link sturen in een mail/ whatsapp, kipsimpel en zodra er iemand een afspraak gepland heeft, krijg jij hiervan bericht in je mail. Ik zou zeggen probeer het eens!


E-mailresponder

Dan de emails…. Gebruik jij alleen nog je gewone standaard e-mailprogramma? Denk dan eens na over een emailresponder-programma. Je hebt er vast al eens van gehoord. En ook hier wilde ik in het begin niet aan… ik heb een hekel aan al die goedbedoelde ‘nieuwsbrieven’…. Die veelal ongelezen in de prullenbak verdwijnen… Maar dat is mijn persoonlijke kijk hierop… jij kunt hier ongetwijfeld anders over denken.

Ook ik gebruik nu sinds een paar jaar een emailresponder-programma. En dus niet voor nieuwsbrieven, maar juist om mensen die interesse tonen in bijvoorbeeld een gratis werkblad/ gids o.i.d. automatisch hun gekozen ‘product’ te versturen. Ook bij mijn online trainingen gebruik ik het, om extra begeleidende informatie te sturen bij het programma.
Het handige hieraan is, dat ik eenmaal de mailserie instel en hier in principe niet meer naar om hoef te kijken, het gaat automatisch! Af en toe loop ik even door de mailseries heen, om te kijken of het allemaal nog ‘up to date’ is.

Ik gebruik het zelf (nog) niet als bijvoorbeeld een ‘lessen’serie, enkel omdat ik zelf al een leeromgeving heb die ik gebruik om mijn online trainingen/ workshops aan te bieden. Maar het ís een mogelijkheid voor kleinschalige ‘lessen’series. Stel 1x de mailserie op met de lessen erin en je kunt er een onbeperkt aantal mensen mee voorthelpen. Je zou er zelfs een x bedrag voor kunnen vragen, voordat mensen kunnen starten met de serie.

En zo heb je nog veel meer mogelijkheden met een emailresponder; je laat je maillijst groeien, je kunt specifieke personen die ergens interesse in hebben getoond nog opvolgen met ‘losse’ mails en een vraag stellen, product of dienst aanbieden. Dit is allemaal niet te doen met een gewoon emailprogramma.
Er zijn heel veel soorten emailresponders, google er maar eens op. Zelf ben ik erg blij met MailBlue (de nederlandse versie van Active Campaign). Maar er zijn nog talloze andere programma’s…. zoals ik al zei, google er maar eens op.


Social Media

Je kunt ook social media gebruiken om jouw diensten aan te bieden/ contact te leggen en onderhouden met je klanten. Bijvoorbeeld in een (besloten) Facebookgroep. Ook op andere platformen zoals instagram en LinkedIn zou dit mogelijk zijn, alleen heb ik daar zelf geen ervaring mee. Ook hierover kun je ongetwijfeld meer vinden op Google/ YouTube!


Heb jij al een WordPress website?

Heb jij al een WordPress website, maar nog geen membershipstool? Dan kun je toch al kleinschalig lessen aanbieden via een afgeschermde pagina, die alleen mensen met een wachtwoord kunnen inzien. Op deze manier kun je toch al even proeven of een online leeromgeving iets voor jou kan zijn, zonder daar direct in te investeren.


Online leeromgeving

Weet jij al helemaal wat jij wilt, en wil jij dus echt veel een membership training gaan? Dan is dus een online leeromgeving echt een verademing. Maar ook hier zijn weer vele mogelijkheden. De keuze die je maakt is erg afhankelijk van wat jij graag wilt.

Een leeromgeving bouwen in WordPress:
Zelf gebruik ik WordPress met Thrive Apprentice om cursussen mee te kunnen bouwen en Wishlist member om de lessen af te schermen en alleen toegankelijk te maken voor mensen die zich inschrijven.

Ben jij handig met WordPress, of lukt het jou snel zelf met wat instructie, dan is dit de meest voordelige manier om jouw online diensten aan te bieden.

Een besloten platform:
Er zijn inmiddels talloze platformen waar je jouw online cursussen in kunt aanbieden. Deze platformen gebruiken een eigen (besloten) systeem. Die vaak heel intuïtief werken met een drag en drop systeem. Alle benodigde techniek zit hierbij in begrepen, waardoor je er zelf niet naar om hoeft te kijken. Nadeel is wel (vind ik dan persoonlijk) Dat je afhankelijk bent van de indeling die zij hebben bepaald en niet aan te passen is. Daarnaast vind ik het vrij duur, als je nog geen grootse trainingen hebt waar direct al flinke inkomsten uit voort komen.

Voorbeelden die ik al voorbij heb zien komen van besloten platformen zijn:
Maatos, Moodle, Huddle, Kajabi maar er zijn er nog veel meer!! Google is your best friend 😉


I'll be there for you

Kijk maar eens rond welke opties er voor jou al toepasbaar zijn en waar je je verder in wilt verdiepen.
Er zit ongetwijfeld wat voor jou bij!

Wil jij graag even (vrijblijvend) met mij sparren over jouw ideeën? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek via zoom in mijn agenda. 


Wil je je nog meer verdiepen in een leeromgeving?

Wil jij je meer gaan verdiepen in een leeromgeving en in HOE jij jouw lessen qua inhoud het beste op kunt bouwen om het beste resultaat te boeken voor jouw klanten?

Vraag dan mijn gratis gids aan “Waar moet je aan denken VOORDAT je een online programma gaat uitwerken"

Online programma

Ben jij al bezig met het uitwerken van jouw programma?

Ben jij al bezig om een online programma uit te werken óf heb jij al een leeromgeving, maar loop je juist vast omdat jouw programma maar geen krachtige rode draad heeft, geen afwisseling in aanbod en opdrachten, geen structuur in de lessen….
Oftewel een grote brei aan informatie die niet de nodige uitdaging en inspiratie biedt voor de deelnemers? 

Dan is mijn laagdrempelige online workshop "Maak een succes van jouw les" een heel goede remedie, waar je direct mee aan de slag kunt en toe kunt passen in de praktijk.
Met de nodige tips en tools om jouw programma compleet klaar te maken om in een leeromgeving te zetten!
Voor slechts €57,- excl btw

Hierover later meer…
Heb ik jouw interesse al gewekt voor deze online workshop? Kun je niet wachten? Klik dan hieronder om direct meer te lezen over de inhoud van deze workshop óf om direct te kunnen starten!


Meer hierover lezen?

januari 23, 2021

januari 20, 2021

november 9, 2020